13 sarcini cruciale de întreținere a WordPress pentru a rămâne constant

V-ați întrebat vreodată ce sarcini de întreținere ar trebui să efectuați în mod regulat pe site-ul dvs. WordPress?

Rutina pentru întreținerea WordPress necesită foarte puțin timp, dar în același timp asigură buna funcționare a site-ului, securizarea și funcționarea lui la performanțe maxime.

În acest articol, vom împărtăși cele mai importante sarcini de întreținere WordPress pentru a le efecuta în mod regulat, și cum trebuie făcute fiecare în parte.

De ce și când să efectuați sarcini de întreținere WordPress

Site-ul dvs. WordPress este un sistem puternic format din mai multe părți. Asta include și găzduirea dvs. WordPress, software-ul WordPress în sine, plugin-uri și teme.

În plus, dvs. adăugați propriul conținut cu text și imagini. Împreună, toate aceste elemente fac din website un loc plăcut și primitor pentru vizitatorii și clienții dvs.

După începerea unui blog sau website, mulți proprietari de website-uri nu efectuează verificări de întreținere decât dacă apare o problemă.

Cu toate acestea, dacă doriți o performanță optimă, atunci trebuie să săvârșiți câteva sarcini simple de întreținere în mod regulat. Aceste sarcini de întreținere asigură faptul că website-ul dvs. este întotdeauna în cea mai bună formă.

Cât de des ar trebui să efectuați sarcini de întreținere WordPress?

Dacă rulați un website unde există mult trafic, atunci ar trebui să parcurgeți această listă de verificare a întreținerii la fiecare trei luni. Pentru website-urile mai mici, cu un conținut și un trafic mai scăzut, trebuie să efectuați aceste sarcini de întreținere la fiecare șase luni.

Să aruncăm o privire asupra sarcinilor esențiale de întreținere WordPress pe care trebuie să le efectuați și cum să le realizați:

  1. Schimbați toate parolele dvs. WordPress
  2. Creați o copie de rezervă completă a website-ului dvs.
  3. Verificați și actualizați toate fișierele WordPress
  4. Verificați și stergeți comentariile Spam
  5. Testați toate formularele dvs. WordPress
  6. Optimizați baza de date WordPress
  7. Realizați teste de performanță
  8. Găsiți și remediați erorile 404
  9. Găsiți și remediați link-urile ce nu mai funcționează
  10. Efectuați o verificare detaliată a conținutului și un audit SEO (optimizarea motorului de căutare)
  11. Optimizați imaginile de pe website-ul dvs. WordPress
  12. Controlați securitatea intrărilor pe website
  13. Detectați și remediați defecțiunile tehnice ale activităților de întreținere

1. Schimbați toate parolele dvs. WordPress

Parolele sunt prima dvs. apărare împotriva accesului neautorizat pe website-ul dumneavoastră. Ar trebui să utilizați întotdeauna parole unice, puternice, pentru toate conturile dvs. online. Acestea includ și site-ul WordPress, desigur, dar și baza de date.

Cu toate acestea, chiar dacă folosiți parole puternice, acestea ar putea fi compromise fără să știți. De aceea, experții în securitate WordPress recomandă schimbarea regulată a parolelor WordPress. Aceasta include și parola pentru partea de administrare WordPress, dar și pentru baza de date a WordPress.

Problema cu parolele puternice este că sunt mai greu de reținut. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să utilizați aplicații de gestionare a parolelor, pentru a stoca în siguranță și a completa parolele fără a fi nevoie să le introduceți.

2. Creați o copie de rezervă completă a website-ului dvs.

Copiile de rezervă sunt una din cele mai importante plugin-uri WordPress din arsenalul dvs. Există o mulțime de plugin-uri de rezervă WordPress grozave. Acestea vă pot ajuta să automatizați complet procesul de backup WordPress.  Cu toate acestea, uneori soluția de rezervă poate înceta brusc să funcționeze, fără să observați. Din când în când trebuie să rulați manual plugin-ul de backup pentru a crea o copie de rezervă completă a website-ului. După executarea copiei, verificați fișierele și vedeți dacă sunt în siguranță și stocate corect în locația aleasă de dumneavoastră.

3. Verificați și actualizați toate fișierele WordPress

WordPress vine cu un sistem încorporat pentru gestionarea actualizărilor, pentru plugin-uri și teme. Ar trebui să actualizați întotdeauna WordPress pentru a utiliza cea mai recentă versiune, precum și pentru a vă actualiza toate plugin-urile și toate temele. Acestea fiind spuse, există unele situații în care este posibil să ratați o actualizare. De exemplu, când expiră licența unui plugin sau a unei teme premium, este posibil ca verificarea unei actualizări să dea greș. Accesați pagina „Actualizări” WordPress pentru a verifica manual. Examinați toate plugin-urile și temele instalate pentru a vă asigura că rulează cea mai recentă versiune.

4. Verificați și stergeți comentariile Spam

Din când în când este bine să aruncați o privire rapidă asupra comentariilor spam pentru a vă asigura că nu există comentarii reale marcate incorect ca spam. După ce ați terminat, puteți șterge în siguranță toate comentariile spam de pe website-ul dvs. Dacă aveți mii de comentarii spam, atunci ar trebui să le ștergeți pe toate din WordPress. Asta nu vă va îmbunățăți neapărat performanța, dar astfel o să știți că nu ratați comentariile care contează.

5. Testați toate elementele dvs. WordPress

Plugin-urile pentru elementele WordPress facilitează crearea unor forme de tipar, modele și șabloane foarte frumoase pe website-ul dvs. Cu toate acestea, din cauza configurării greșite de pe serverul de găzduire WordPress sau a furnizorului de servicii de e-mail, uneori aceste elemente pot opri brusc trimiterea e-mail-urilor. Trebuie să le verificați pe toate de pe website pentru a vă asigura că acestea funcționează corect. Ca o bună practică, vă recomandăm să utilizați plugin-ul WP Mail SMTP, deorece oferă înregistrarea email-urilor și vă va avertiza atunci când un e-mail nu se trimite.

6. Optimizați baza de date WordPress

WordPress stochează majoritatea datelor în baza de date WordPress. Acolo se află tot conținutul dvs., comentariile, utilizatorii și setările dvs. În timp, baza de date poate colecta o mulțime de date inutile. Acest lucru mărește dimensiunea copiilor de rezervă WordPress, care pot afecta încărcarea, descărcarea și restaurarea lor. Optimizarea bazei de date WordPress vă permite să faceți ordine acolo unde nu este și să îmbunătățiți performanța bazei de date.

7. Realizați teste de performanță

Mulți utilizatori optimizează performanța WordPress atunci când pornesc website-ul, dar apoi uită de acest aspect. Odată cu trecerea timpului, adăugați conținut nou, instalați plugin-uri noi sau chiar schimbați tema. Toate aceste elemente pot afecta performanța website-ului dvs. WordPress. Website-urile mai rapide nu sunt doar pe placul utilizatorilor, ci ajută și la optimizarea motorului de căutare. Acesta este motivul pentru care trebuie să faceți în mod regulat o analiză detaliată a performanței website-ului dvs. Când faceți testele, nu vă limitați doar la pagina de pornire, ci încercați și pagina cu cel mai popular conținut, și toate celelalte pagini importante.

8. Găsiți și remediați erorile 404

Când un utilizator solicită o anumită pagină ce nu există pe website-ul dvs., WordPress îi va afișa o pagină cu eroarea 404. Eroarea respectivă apare deoarece un utilizator a scris ceva greșit. Sunt normale și nu trebuie să vă îngrijorați. Cu toate acestea, erorile de acest tip sunt frustrante și creează o experiență neplăcută. Urmăriți aceste pagini și încercați le redirecționați.

9. Găsiți și remediați link-urile ce nu mai funcționează

Pe măsură ce website-ul dvs. crește, veți realiza că unele site-uri din afară, pe care le-ați adăugat în articolele mai vechi, nu mai există. S-ar putea ca unele se fie mutate la alte link-uri, în timp ce altele să dispară. Problema link-urilor care nu mai funcționează nu se limitează doar la cele externe. S-ar putea să adăugați din greșeală și imagini care nu mai sunt active, sau chiar să scrieți greșit propriile link-uri. Acest lucru este frustrant pentru utilizatorii dvs. și poate afecta experiența lor pe website. Trebuie să adăugați verificarea website-ului pentru aceste link-uri care nu mai funcționază în rutina dvs. de întreținere a WordPress.

10. Efectuați o verificare detaliată a conținutului și un audit SEO (optimizarea motorului de căutare)

Următorul lucru pe care trebuie să-l includeți în sarcinile de întreținere este o revizuire aprofundată a conținutului. Aici intră datele din Google Search Console și cele din Google Analytics. În Google Analytics puteți vedea de unde vin vizitatorii dvs. și ce fac pe website. Aceste date vă permit să descoperiți conținutul website-ului dvs. unde aveți mult trafic.

Google Search Console vă poate ajuta să găsiți cuvintele cheie care apar atunci când lumea caută site-ul dvs. Puteți să sortați doar apariția cuvintelor cheie prin care site-ul apare cu ușurință în primele rezultate, după care vă puteți actualiza astfel și articolele.

Chiar și cu un scor SEO excelent, vă puteți îmbunătăți în continuare conținutul. Încercați să aduăgați informații noi, să adăugați imagini și să puneți link-ul în alte pagini ale website-ului.

11. Optimizați imaginile de pe website-ul dvs. WordPress

Încărcarea imaginilor durează mai mult decât cea a textelor. Asta înseamnă că viteza de încărcare a paginii va scădea. Veți descoperi câteva imagini prea mari în timpul verificării performanței site-ului. Cu toate acestea, probabil nu le veți observa pe cele care se află în articolele dvs. mai puțin populare. Dacă rulați un site WordPress cu mai mulți autori, este posibil ca unul din ei să nu fie la fel de atent precum dvs. când vine vorba de dimensiunea imaginilor. Revizuirea imaginilor și a fișierelor media vă permite să rămâneți la curent cu această problemă. Puteți face verificarea pentru a găsi imagini ce pot fi reduse în dimensiuni sau pentru imagini ce sunt prea mari.

12. Controlați securitatea intrărilor pe website

Unii utilizatori WordPress nu realizează că site-ul lor este atacat până când viteza nu incetinește sau până când rank-ul lor scade. Am menționat deja câteva măsuri de precauție, cum ar fi schimbarea parolelor și crearea unor copii de rezervă manuale. De asemenea, trebuie să examinați autentificările de pe site și erorile de acces pentru a vedea dacă există vreo activitate neobișnuită pe site-ul dvs. O altă opțiune bună este să adăugați un plugin audit pentru securitate pe site.

13. Detectați și remediați defecțiunile tehnice ale activităților de întreținere

Majoritatea sarcinilor de întreținere a site-ului WordPress sunt inofensive și nu vor afecta funcționarea normală a site-ului dvs. Cu toate acestea, unele pot încetini site-ul, cum ar fi rularea unui plugin de optimizare a imaginilor. Dacă rulați un site de intermediere, puteți efectua sarcinile de întreținere acolo ca după să „sprijiniți” direct site-ul principal. Majoritatea utilizatorilor WordPress nu rulează acest site de intermediere totuși. În acest caz, va trebui să vă așteptați la un site temporar lent și la unele erori neașteptate. O modalitate de a rezolva acest lucru este de a pune site-ul în modul de mentenanță. Alternativ, puteți efectua sarcinile în timpul orelor cu trafic redus.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să învățați sarcinile cruciale de întreținere a WordPress, pentru a le putea efecetua în mod regulat pe site-ul dvs. Dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să comentați și să verificați și celelalte articole de pe site! Pentru orice nelămuriri echipa Xplication vă stă la dispoziție.

Autor

Cuprins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *